Descrierea produsului

De curand a fost introdusa in lege obligativitatea folosirii centurii de siguranta si pe locurile din spate. Astfel, copiii cu varsta sub 12 ani sau cu inaltimea sub 150 de centimetri trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor, iar cei cu varsta sub 3 ani se transporta numai in dispozitive de retinere omologate. Nerespectarea acestei masuri se sanctioneaza cu amenda de pana la 450 lei si trei puncte de penalizare.

Principala grija a unui parinte responsabil trebuie sa fie siguranta copilului in masina, nu frica de a nu plati o amenda. Desi purtarea centurii de siguranta este una dintre cele mai elementare masuri pentru protejare an cazul unui accident, este esential modul de utilizare a acesteia. In cazul unui accident auto, suprafata rigida a unei centuri nepozitionata corespunzator poate crea leziuni si chiar fracturi la nivelul gatului, umerilor si a toracelui. Daca partea inferioara se pozitioneaza peste abdomen, centura de siguranta se deplaseze in sus in cazul unui accident, ceea ce ar putea provoca leziuni ale organelor interne, prin compresie toracica. De aceea linia ventrala trebuie pozitionata cat mai jos posibil, pe solduri si nu pe abdomen, iar cea diagonala trecuta peste piept si traversand umerii. Usor de zis, dar de cele mai multe ori greu de pus in practica!

Acum insa, LifeHammer a creat SAFETY BELT SOLUTION, un dispozitiv unic de reglare pe inaltime a centurii de siguranta. Acesta ofera mai mult confort pe locurile din spate pentru copii si adulti. Cu ajutorul lui, centura de siguranta se aseaza confortabil pe umar. SAFETY BELT SOLUTION este potrivita pentru mai multe dimensiuni ale corpului si poate fi combinata cu un inaltator. Acest produs nu necesita omologare suplimentara deorece, odata instalata, centurile de siguranta ale masinii isi pastreaza functia lor initiala.

In pachetul safety belt gasiti o curea care trebuie fixata pe spatarul scaunului dupa ce montati dispozitivul Safety Belt pe aceasta, trecand cureaua centurii de siguranta prin dispozitiv si fixand-o in pozitia in care doriti, cu ajutorul clemei dispozitivului. Dupa ce ati montat dispozitivul pe curea, fixati cureaua pe spatarul scaunului, unind cele doua capete ale curelei in portbagajul masinii, cu ajutorul unei cleme pe care o gasiti in pachetul Safety Belt. Dupa ce ati montat cureaua si ati fixat dispozitivul safety belt la inaltimea potrivita, trebuie sa montati centura de siguranta pe dispozitiv. Aceasta se prinde cu ajutorul clemei de pe produsul Safety Belt.

Inainte de utilizare va recomandam sa faceti testul centurii de siguranta, pentru a decide daca SAFETY BELT trebuie folosita impreuna cu un inaltator sau fara.

Asezati copilul pe bancheta din spate, rezemat de spatarul banchetei. Daca genunchii copilului se indoaie la nivelul marginii banchetei acesta poate sa stea fara inaltator. Daca nu, copilul trebuie pus intr-un scaun auto special sau intr-un inaltator.

Se prinde centura de siguranta. Daca partea inferioara este pozitionata pe soldurile copilului, acesta poate sa stea în masina fara inaltator.Daca se pozitioneaza in dreptul burticii, copilul trebuie pus intr-un inaltator auto.

La aceasta varsta zona coxala fiind subdezvoltata, este important pentru inaltatoarele de scaun sa fie prinse bine cu centura de siguranta din jurul bazinului, in caz de accident sa nu alunece.

In ceea ce priveste partea superioara a centurii de siguranta, aceasta se pozitioneaza cu jutorul dispozitivului SAFETY BELT SOLUTION peste umar si clavicula.

Desi legiuitorul stabileste varsta de 3 ani ca limita de la care se poate folosi centura de siguranta a masinii, va recomandam folosirea acesteia doar in jurul varstei de 4-5 ani, cand umerii sunt destul de stabili.

* Daca produsul lipseste din stoc se poate aduce pe comanda in 3 saptamani !!!