Descrierea produsului

Va prezentam interpretarea LEGO® Architecture a unuia dintre reperele cele mai emblematice construite vreodata - Turnul Eiffel!

Proiectata si construita de antreprenorul francez Gustave Eiffel, capodopera originala cu înaltimea de 324 de metri din fier forjat a constituit intrarea principala la Târgul mondial din 1889 care a avut loc la Paris pentru a aniversa 100 de ani de la revolutia franceza.

În timpul constructiei, cele 18.038 de elemente de fier forjat constituind cadrul structural al turnului au fost îmbinate la fabrica lui Eiffel de la periferia Parisului, înainte de a fi transportate la destinatie, ridicate de macarale mecanice cu abur actionate din puturile ascensoarelor, si asamblate cu nu mai putin de 2,5 milioane de nituri individuale.

Structura rezultata a fost extrem de rigida, iar pe parcursul anilor a rezistat la furtuni, inundatii si orice altceva i-a pus în fata mama natura.

Astazi, turnul Eiffel este unul dintre cele mai populare repere, atragând milioane de vizitatori curiosi din toata lumea în fiecare an.

Cu acest model exceptional, îti poti acum construi propriul turn Eiffel din 321 de piese sub forma de caramizi, si îl poti expune în locuinta ta, la birou sau oriunde altundeva doresti!

- Masoara peste 31 cm în înaltime, 11 cm în latime si 11 cm în adâncime !