Descrierea produsului

Inaltator auto pentru copii - Hi-Life Booster Cushion -Inaltator auto pentru copii marca Graco

Acest inaltator auto este recomandat pentru copii grupa de varsta 4-12 ani, respectiv pentru categoria 15-36 kg (sau pana la o inaltime de 150 cm).

Usor de montat in orice model de masina, sezutul se muleazadupa formatul scaunului de masina.

Cotierele acestui inaltator auto sunt fixe.

Husa detasabila si lavabila.

Copilul se asigura cu centura de siguranta a masinii.

Omologat pentru autovehicule in conformitate cu standardul european ECE R44/04.

ATENTIE SOFERI:

Noul cod rutierintrat in vigoare din 15 februarie 2015, se refera la transportarea copiilor cu vârsta de pâna în trei ani si sunt incluse în Hotarârea Guvernului nr. 11/2015 pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin Hotarârea Guvernului nr. 1391/2006, care a fost publicata în Monitorul Oficial nr. 35 din 15 ianuarie 2015.

Mai exact, copiii care au o înaltime de pâna în 135 cm pot fi transportati în autovehicule care au sisteme de siguranta (centuri) pentru sofer si pasageri numai daca sunt fixati/prinsi cu un dispozitiv de fixare în scaun pentru copii. Aceeasi regula se aplica si pentru copiii care au o înaltime mai mare de 135 cm, dar pentru acestia exista si varianta purtarii centurii de siguranta, în conditiile de mai jos:

„Copiii cu o înaltime de peste 135 cm pot fi transportati în autovehicule echipate cu sisteme de siguranta doar daca poarta centuri de siguranta pentru adulti, reglate astfel încât sa nu treaca peste zona gâtului sau fetei, ori daca sunt fixati sau prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul", conform HG nr. 11/2015. Trebuie mentionat ca unele masini sunt dotate cu banchete care încorporeaza scaune înaltatoare pentru copii, acestea putând fi folosite pentru copiii mai înalti de 135 cm.”

Nota: Acest model de Inaltator Auto marca Graco este o varianta basic si nu include elementele de confort prezente la celelalte Inaltatoare Auto marca Graco.