Descrierea produsului

Jocul clasic „Livada” a fost adaptat pentru cei mai mici. Regulile au fost ajustate varstei lor iar materialele pentru joc sunt realizate special pentru mainile lor micute. Piesele frumos colorate din lemn sunt potrivite si pentru joaca independenta a micutilor si contribuie la dezvoltarea functiilor motorii fine.

Jocul contine: 1 corb, 1 cos pentru fructe, 4 mere verzi, 4 mere rosii, 4 pere galbene, 4 prune albastre, 5 piese pentru drum, 4 pomi, 1 zar colorat, 1 set de instructiuni.

Recomandare de varsta: 2 ani+

Material: lemn, carton

Greutate: 790g

Tip joc: cooperativ, de distribuire, cu zaruri

Numar de jucatori: 1-4 persoane

Durata jocului: 10min+

Fabricat in Germania

 

INSTRUCTIUNI

Joc de cooperare cu zar pentru 1-4 jucatori cu varsta mai mare de 2 ani.

Autor: Anneliese Farkaschovsky

Ilustratii: Jutta Neundorfe

Durata jocului: aproximativ 10 minute

 

Dragi parinti,

Jocul este o varianta simplificata a jocului clasic „Livada”, adaptata pentru tinerii jucatori. Materialele jocului sunt realizate special pentru manutele copiilor. Incurajeaza dezvoltarea functiilor motorii si poate fi jucat si individual. Vorbeste cu copilul tau despre culorile si formele pieselor din lemn pentru a stimula limbajul copilului, abilitatile auditive si creative.

 

Cu drag,

Inventatorii tai de jucarii curioase.

 

Continut:

1 corb, 1 cos de fructe, 4 mere verzi, 4 mere rosii, 4 pere galbene, 4 prune albastre, 5 carti pentru carare, 4 pomi, 1 zar colorat, set de instructiuni.

 

Scopul jocului:

Lucrand ca o echipa, copiii incearca sa culeaga fructele din pomi inainte sa ajunga corbul la finalul cararii.

 

Pregatirea jocului:

Asezati cei patru pomi in mijlocul meseii si asezati fructele corespunzatoare pe fiecare carte asa cum este aratat (vezi pagina 4). Aranjeaza cele 5 carti cu drumul langa pomi.

Pregateste cosul si zarul.

 

Cum se joaca:

Ordinea este in sensul acelor de ceas. Incepe jucatorul care a mancat un mar cel mai recent. Daca nu va puteti decide, incepe cel mai tanar jucator prin aruncarea zarului. Ce apare pe zar?

 

Pe zar apare

  •          Una dintre culorile rosu, galben, verde sau albastru. Alege un fruct a carui culoare corespunde cu cea a zarului si aseaza-l in cos. Daca in pom nu a mai ramas niciun fruct, este randul urmatorului jucator sa arunce zarul.
  •          Cosul cu fructe - Alege orice fruct din orice pom si aseaza-l in cos.
  •          Corbul - Vai, nu! Corbul se apropie de livada. Muta-l pe urmatoarea carte.

Acum este randul urmatorului jucator sa arunce zarul.

 

Finalul jocului:

Daca jucatorii reusesc sa culeaga toate ciresele si sa le aseze in cos inainte sa ajunga corbul la livada atunci toata lumea castiga deoarece, ca echipa, au fost mai rapizi decat corbul.

 

Daca corbul trece de ultima carte si ajunge in livada inainte sa fie culese toate fructele din pom, toti jucatorii pierd in fata hotului.

 

Joc cooperativ cu zaruri Haba Prima mea livada 2ani+

Ne pare rau,acest produs nu mai face parte din oferta noastra