Descrierea produsului

Scaun Auto Logico L - Scaun auto pentru copii marca Graco

Logico L este un scaun auto pentru copii din categoria 2-3: recomandat copiilor cu greutatea intre 15-36 kg si varsta intre 4 si 12 ani.

Scaunul auto Graco Logico L are un sistem unic ce confera Tripla Protectie in caz de impact lateral si prtotectie speciala pentru zona capului.

Scaunul auto Logico L de la Graco a fost testat in simulari de impact si s-a observat o reducere a G-Force de 50%- adica a fortei impactului, ceea ce recomanda Logico L ca un scaun auto ce confera o protectie speciala pentru copil.

Siguranta:

  • Tripla protectie in caz de impact lateral 
  • Tetiera reglabila pe inaltime (are 2 pozitii de reglare pe inaltime).
  • Fixare cu ajutorul centurilor masinii
  • Ghidaje intuitive pentru securizare centurii masinii
  • Pozitionare in masina : Cu fata spre sensul de mers

Confort:

  • Cotiere captusite cu spuma poliuretanica si material textil pentru maximum de confort.

Caracter practic:

  • Husa detasabila si lavabila in masina de spalat la temperatura de 30 de grade
  • Poate fi folosit ca inaltator - pentru copii cu greutatea intre 15 - 36 kg (prevazut cu o curelusa speciala de reglare a lungimii centurii autovehiculului pentru a preveni strangularea copilului) 

Caracteristici tehnice:

  • Dimesiuni scaun auto: (L)36 x (l)42 x 68-82(I) cm
  • Greutate scaun auto: 4.5 kg
  • Scaun auto omologat in grupa 2-3 (copii cu greutatea intre 15 si 36 kg) conform standardului de siguranta ECE R44.04

ATENTIE SOFERI:

Noul cod rutier intrat in vigoare din 15 februarie 2015, se refera la transportarea copiilor cu vârsta de pâna în trei ani si sunt incluse în Hotarârea Guvernului nr. 11/2015 pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin Hotarârea Guvernului nr. 1391/2006, care a fost publicata în Monitorul Oficial nr. 35 din 15 ianuarie 2015.

Mai exact, copiii care au o înaltime de pâna în 135 cm pot fi transportati în autovehicule care au sisteme de siguranta (centuri) pentru sofer si pasageri numai daca sunt fixati/prinsi cu un dispozitiv de fixare în scaun pentru copii. Aceeasi regula se aplica si pentru copiii care au o înaltime mai mare de 135 cm, dar pentru acestia exista si varianta purtarii centurii de siguranta, în conditiile de mai jos:

„Copiii cu o înaltime de peste 135 cm pot fi transportati în autovehicule echipate cu sisteme de siguranta doar daca poarta centuri de siguranta pentru adulti, reglate astfel încât sa nu treaca peste zona gâtului sau fetei, ori daca sunt fixati sau prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul", conform HG nr. 11/2015. Trebuie mentionat ca unele masini sunt dotate cu banchete care încorporeaza scaune înaltatoare pentru copii, acestea putând fi folosite.