Descrierea produsului

Varsta recomandata 8-14 ani.

In lumea antica, viata oamenilor era strans legata de cea a zeilor: soarta fiecarei actiuni depindea de masura in care muritorii reuseau sa castige bunavointa si sprijinul zeilor. Cititorii vor descoperi mai intai care erau cei mai importanti si mai indragiti zei celebrati in Roma Antica, ce rol aveau zeii in viata romanilor, dar si ce anume erau larii, muzele si faunii. De asemenea, vor vedea care sunt originile calendarului modern.
Cele zece mituri cuprinse in aceasta carte propun o incursiune in lumea surprinzatoare si fascinanta a vechilor romani si, totodata, o calatorie intr-un tinut fabulos, locuit de personaje extraordinare, precum o printesa frumoasa captiva in corpul unei juninci, un monstru cu o suta de ochi, un leu inaripat cu chip de femeie, doi frati giganti si alte fapturi mitice.
Intamplarile prin care trec eroii cartii sunt la randul lor spectaculoase Enea trebuie, de pilda, sa mearga in infern pentru a-si reintalni tatal, lui Hercule i se cere sa aduca merele de aur din gradina secreta a Hesperidelor, iar Arachne se ia la intrecere cu insasi zeita Minerva. Toate acestea ii vor tine cu sufletul la gura pe tinerii cititori.


Asemeni initiativei generoase si vizionare din anul 1895 cand, sub domnia Regelui Carol I si prin efortul folcloristului Dumitru Stancescu si al editorului Carol Muller, a fost pusa temelia colectiei de carte Biblioteca pentru toti, astazi, Curtea Veche Publishing vine, altruist si inspirat, in ajutorul copiilor si tinerilor tarii.
Numarul cititorilor de carte a scazut ingrijorator in Romania ultimelor doua decenii. Tot mai putine volume ajung in mainile copiilor si adolescentilor, tot mai putine titluri se asaza in biblioteca de familie a contemporanilor nostri.
La fel ca primii nostri Suverani, Carol I si Elisabeta, care erau absolut convinsi de nevoia de carte pentru prosperitatea natiunii, Familia Regala a Romaniei de astazi crede ca ignorarea cuvantului tiparit intre copertele cartii este o vulnerabilitate a natiunii si a patriei.
Parinti, aduceti cartea aproape de copiii vostri! Asa cum au nevoie de iubire, de soare si de familie, cei mai mici romani au nevoie de carti, pentru a se intregi, ca oameni.