Descrierea produsului

Quinoa este o alternativa la amidonul din grau si este de obicei considerata un produs din boabe intregi (cum ar fi orez, grau si orz), este de fapt o samanta, dar poate fi pregatita ca un bob.

Cultivata in America de Sud (Peru, Chile si Bolivia) de mii de ani, quinoa a fost o parte integranta a dietei incasilor, acestea constituind baza alimentatiei, si a descendentilor sai. Acesta apartine aceleiasi familii ca spanacul, sfecla iar in ultimii ani, a fost apreciata de gurmanzi ca alternativa superioara la orez si cuscus. Aceasta proteina completa este bogata in fibre, precum si aminoacizi esentiali si neesentiali.

Pudra proteica de Quinoa de la Organax este certificata organic Soil Association, adica semintele sunt cultivate fara pesticide, ingrasaminte si alti contaminanti. Dupa uscare, acestea sunt macinate intr-o pulbere fina, gata de utilizare.

Pe langa proteine sale unice, quinoa contine, de asemenea, amidon, zaharuri, ulei (continut ridicat in acid linoleic esential), fibre, minerale, si vitamine. Boabele de quinoa sunt bogate in vitaminele A, C, D, E, K si vitamine din grupa B-urilor. De asemenea, sant o sursa buna de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorita vitaminelor si mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar.

Quinoa - 5 beneficii pentru sanatate: 

1. Protejeaza rinichii si ficatul datorita proprietatilor antioxidante care ajuta la protejarea inimii, a ficatului, a rinichilor, a plamanilor si a pancreasului impotriva stresului oxidativ.

2. Planta are o valoare ridicata de proteine si este o sursa de aminoacizi esentiali, cum ar fi lizina, metionina si triptofanul, care nu pot fi sintetizate in organism.

3. Cantitatea de calciu din quinoa este similara cu cea a produselor lactate. Calciul este foarte important pentru oase, creier si sistemul nervos.

4. Este o pseudocereala care contine proteine de inalta calitate si carbohidrati cu valoare scazuta glicemica, acizi grasi omega-3 si omega-6, antioxidanti.

5. Quinoa contine fibre insolubile, care ajuta la imbunatatirea procesului digestiv si faciliteaza miscarile intestinale mai sanatoase.

Mod de folosire: Luati o lingura de pulbere (aproximativ 20 gr) si o puteti amesteca in suc, lapte de orez, lapte de migdale, lapte de nuca de cocos sau in bautura dvs. preferata. Dupa deschidere pastrati produsul intr-un loc racoros si uscat.

Ingrediente: 100% pudra proteica organica de Quinoa 

Tara de origine: Bolivia

Pudra proteica din quinoa organica OrganAx 250 g

Ne pare rau,acest produs nu mai face parte din oferta noastra