Descrierea produsului

Aceste saltele au straturi alternative de fibra de nuca de cocos si latex cu diferite grosimi si roluri in comportamentul saltelei la presiune, iar ca urmare a acestei structuri suprapuse, salteaua are o durata de viata mult superioara, mai ales datorita faptului ca salteaua nu se taseaza.

Saltea cu interior din fibra de cocos presat de 8 cm pe o parte ce se utiliziaza pana la 1 an si pe cealalta parte latex natural ce se utilizeaza dupa varsta de 1 an a copilului. Fibra de cocos are particularitati speciale precum respirabilitatea, mentinerea constanta a temperaturii corpului asigurand un mediu propice pentru dezvoltarea sanatoasa a bebelusui. Latexul transformat intr-o spuma cu foarte multe canale de ventilare ce permite o foarte buna aerisire a saltelei. 

Structura:

- husa matlasata tratata cu Aloe Vera, detasabila

- placa din fibra naturala de cocos, compactata, cu respiratie naturala.          

- spuma de Latex natural 100%.

CE ESTE LATEXUL ? 

Latexul este un cauciuc natural obtinut din arborele de cauciuc (Heva Brasiliensis). El are proprietati intrinseci antibacteriene.

Intr-un gram de latex sunt cuprinse aproximativ 500 milioane de celule ce comunica intre ele ca o adevarata retea. Din aceasta cauza latexul permite o buna circulatie a aerului si evaporarea umezelii. 
Latexul natural are capacitate deosebita de respiratie, este stabil termic, neutru electrostatic, are o buna elasticitate - important pentru confort in timpul somnului si are in mod natural o actiune antiseptica, inhiband dezvoltarea bacteriilor. Se obtine din prelucrarea laptelui obtinut din arborele de cauciuc ( Latex) .

Caracteristici :

-  prin natura proprie, saltelele din fibra de cocos sunt ecologice si usor biodegradabile.

-  fibra de cocos ce provine din plantatii tropicale, nepoluate;
-  fibrele se obtin din prelucrarea invelisului nucilor de cocos, nu prin distrugerea cocotierilor si defrisarea padurilor tropicale;
-  prin compactarea in placi, se comporta ca un burete natural din lemn

De ce este important?


• nu se incarca electrostatic, precum fibrele sintetice din compozitia altor saltele, element esential pentru sanatatea bebelusilor (incarcatura electrostatica atrage praful, purtatorul germenilor, virusilor, substantelor toxice si poluante din atmosfera);

• permite aerarea (aerul circula prin salteluta , avand cel mai redus risc de apnee);

• fiind o structura din lemn, este stabila termic. Asigura confortul termic, vital pentru bebelusi!

• structura din lemn absoarbe excesul de umiditate, asigurand un mediu uscat si sanatos ( mediul umed si temperatura favorizeaza dezvoltarea germenilor, larvelor si micro-organismelor care se afla in fibrele naturale).


Latexarea (impregnarea cu latex natural a suprafetelor) asigura:

• forma fizica cea mai stabila dintre toate saltelutele destinate copiilor. Nu se deformeaza in timp, respectiv revine foarte usor la forma initiala!

• raport optim, rigiditate - flexibilitate, important pentru sustinerea coloanei vertebrale in formare si dezvoltare rapida, caracteristica bebelusilor, dar si pentru confortul si odihna placuta a acestora.

Salteaua este imbracata intr-o husa tratata cu Aloe Vera, cunoscuta pentru efectele benefice asupra sanatatii oferind o  senzatia de confort si relaxare totala in timpul somnului.

Husa antialergica are un rol foarte important de a proteja salteaua de umezeala, pete si mirosuri neplacute fiind tratata cu Aloe Vera care va ajuta copilul sa nu transpire si sa se simta relaxat. Husa saltelei are proprietati antibacteriene si antialergice cu o textura moale si matasoasa.

Aceasta proprietate va fi in special apreciata de parinti pentru pielea gingasa a bebelusilor sai.

Husa se spala doar manual, la temperatura maxima de 30 grade. Interzis centrifugarea

IMPORTANT: Extractul de Aloe Vera cu care este tratata aceasta husa rezista pana la 10 spalari.

Produsul este fabricat in UE si este certificat OEKO-TEX Standard 100, sistemul global care atesta un proces de productie calitativ, fara utilizarea unor substante periculoase. 

Termen de garantie : 24 luni