Descrierea produsului

Aceste saltele au straturi alternative de fibra de nuca de cocos si latex cu diferite grosimi si roluri in comportamentul saltelei la presiune, iar ca urmare a acestei structuri suprapuse, salteaua are o durata de viata mult superioara, mai ales datorita faptului ca salteaua nu se taseaza.

Saltea cu interior din fibra de cocos presat de 6 cm pe o parte ce se utiliziaza de la 1 an si pe cealalta parte latex natural ce se utilizeaza dupa varsta de 1 an a copilului. Interiorul saltelei este invelit intr-un strat de vatelina poliesterica avand rolul de absorbtie si de dispersare al umiditatii in nuca de cocos. Fibra de cocos are particularitati speciale precum respirabilitatea, mentinerea constanta a temperaturii corpului asigurand un mediu propice pentru dezvoltarea sanatoasa a bebelusui. Latexul transformat intr-o spuma cu foarte multe canale de ventilare ce permite o foarte buna aerisire a saltelei. Husa saltelei se poate detasa jumatate pe o parte urmand ca pe cealalta parte sa fie folosita in continuare.Husa matlasata din bumbac organic are proprietati anialergice si antimicrobiene fiind tradata in acest scop.

 

Structura:

- husa matlasata din bumbac organic, detasabila

placa din fibra naturala de cocos, compactata, cu respiratie naturala.

spuma de Latex natural 100%.

CE ESTE LATEXUL ?
Latexul este un cauciuc natural obtinut din arborele de cauciuc (Heva Brasiliensis). El are proprietati intrinseci antibacteriene.
Intr-un gram de latex sunt cuprinse aproximativ 500 milioane de celule ce comunica intre ele ca o adevarata retea. Din aceasta cauza latexul permite o buna circulatie a aerului si evaporarea umezelii. 
Latexul natural are capacitate deosebita de respiratie, este stabil termic, neutru electrostatic, are o buna elasticitate - important pentru confort in timpul somnului si are in mod natural o actiune antiseptica, inhiband dezvoltarea bacteriilor. Se obtine din prelucrarea laptelui obtinut din arborele de cauciuc ( Latex) .

 

Caracteristici :
-  fibra de cocos ce provine din plantatii tropicale, nepoluate;
-  fibrele se obtin din prelucrarea invelisului nucilor de cocos, nu prin distrugerea cocotierilor si defrisarea padurilor tropicale;
-  prin compactarea in placi, se comporta ca un burete natural din lemn.

 

De ce este important?

• nu se incarca electrostatic, precum fibrele sintetice din compozitia altor saltele, element esential pentru sanatatea bebelusilor (incarcatura electrostatica atrage praful, purtatorul germenilor, virusilor, substantelor toxice si poluante din atmosfera);

• permite aerarea (aerul circula prin salteluta , avand cel mai redus risc de apnee);

• fiind o structura din lemn, este stabila termic. Asigura confortul termic, vital pentru bebelusi!

• structura din lemn absoarbe excesul de umiditate, asigurand un mediu uscat si sanatos ( mediul umed si temperatura favorizeaza dezvoltarea germenilor, larvelor si micro-organismelor care se afla in fibrele naturale).

 

Latexarea (impregnarea cu latex natural a suprafetelor) asigura:

• forma fizica cea mai stabila dintre toate saltelutele destinate copiilor. Nu se deformeaza in timp, respectiv revine foarte usor la forma initiala!

• raport optim, rigiditate - flexibilitate, important pentru sustinerea coloanei vertebrale in formare si dezvoltare rapida, caracteristica bebelusilor, dar si pentru confortul si odihna placuta a acestora.