Descrierea produsului

Scaunul auto cu sistem Isofix Transformer XT

Cel mai nou si mai complet scaun auto pentru copii pentru grupa II/III de la Concord, este Transformer XT. A obtinut nenumarate premii si distinctii din partea organismelor internationale de specialitate, incepand cu anul 2009. Transformer XT este un model complet, suplimentar fata de scaunele auto din gama Transformer (respectiv Transformer T si X Bag), acest model avand spatarul reglabil, copilul putandu-se relaxa si dormi intr-o pozitie si mai confortabila.

 

Scaunul auto cu sistem Isofix Transformer XT are un design deosebit special creeat pentru sporirea protectiei copilului. Printr-o simpla apasare a unui buton, scaunul Transformer XT se ajusteaza atat pe inaltime cat si pe latime, acest lucru realizandu-se cu ajutorul unui piston pneumatic.

 

Cele mai importante Euroteste pentru scaunele auto pentru copii (siguranta si confort), sunt cele realizate de catre ADAC, Stiftung Warentest si ÖAMTC. In anul 2010, scaunul auto Concord Transformer XT a iesit pe primul loc pentru grupa 2 / 3 (15 – 36 kg) dintr-un total de 18 scaune auto testate.

 

Incorporeaza o serie de innovatii in vederea sporirii sigurantei copilului. Conform testelor, s-a constatat faptul ca Transformer XT este cel mai bun scaun in caz de impact frontal (anul 2010), datorita structurii si formei carcasei sale. De asemenea, datorita partilor laterale cu strat triplu de material absorbant in caz de impact, ascest scaun auto a obtinut de asemenea calificativul „Gut” (Bun) in cazul testelor de impact lateral.

 

In anul 2011, Transformer XT a obtinut medalia de aur (GOLD Design Award of Germany), fiind cea mai inalta recunoastere in cazul designului unui produs, acest succes venind dupa o experienta de peste 30 de ani in domeniu, al firmei Concord. Aceasta medalie a deschis drumul produselor Concord catre elita produselor nemtesti, o astfel de recunoastere beneficiind masini high-tech, cum ar fi Mercedes Benz SLS AMG.

 

Beneficiile utilizarii scaunului Transformer XT:

-          printr-o simpla apasare a unui buton, scaunul Transformer XT se ajusteaza atat pe inaltime cat si pe latime,  acest lucru realizandu-se cu ajutorul unui piston pneumatic.

-          spatar reglabil special pentru asigurarea unei pozitii si mai confortabile pentru copil.

-          scaun auto cu forma futurista, special conceput pentru a oferi protectie maxima copilului.

-          Concord acorda atentie deosebita innovatiilor menite sa ajute utilizatorii.

-          conceput si testat in Germania.

Sistem de prindere al scaunului in autovehicul:

-          sistem isofix universal, cu fata la directia de mers, cu airbag-ul dezactivat, sau

-          centurile masinii cu prindere in 3 puncte, cu fata la directia de mers, cu airbag-ul dezactivat.

Sisteme de reglare ale scaunului auto:

-          ajustare atat pe inaltime cat si pe latime, printr-o simpla apasare a unui buton. Ajustarea se realizeaza cu ajutorul unui piston pneumatic.

-          spatar reglabil, unghiul modificandu-se pentru confort sporit, modificarea realizandu-se printr-o simpla apasare de buton, cu ajutorul unui piston pneumatic.

Sisteme de siguranta ale scaunului auto:

-          sistem twinfix (isofix) pentru siguranta sporita si instalare rapida si corecta in masina.

-          peretii laterali ai scaunului sunt prevazuti cu strat triplu de material absorbant in caz de impact, sporind in acest fel protectia laterala.

-          carcasa din plastic cu design special pentru sporirea sigurantei copilului.

-          sistem unic de ghidaj al centurilor de siguranta ale masinii, acest ghidaj deschizandu-se printr-o simpla apasare de buton, dupa care se blocheaza automat. Este extrem de eficient, fiind foarte usor de utilizat in mod corect acest scaun auto.

Confort:

-          sezutul si zonele care intra in contact cu copilul beneficiaza de material moale de calitate, special pentru confort sporit.

-          suportul pentru brate este acoperit cu material textil, fiind placut la atingere.

Materialele din care este realizat scaunul auto:

-          materialele textile sunt de cea mai buna calitate, conceptul dupa care sunt realizate fiind denumit Trizone Concept, respectiv materiale textile confortabile, care lasa pielea copilului sa respire si in acelasi timp, se tocesc greu.

Premii si distinctii internationale Transformer XT:

-          Design Award of Germany, ADAC (gut), Stiftung Warentest (gut), ÖAMTC (gut), Junior Design Award, Focus Open Silver 2009, Deutscher Designer Club

Perioada de utilizare:

-          grupa 2 / 3 (greutatea 15 – 36 kg sau aproximativ de la 3 ani pana la 12 ani)

Detalii tehnice Transformer XT:

-          dimensiunile aproximative ale scaunului (L x l x H / cm): 45 x 45 x 63-82

-          greutate scaun: 9,9 kg

-          garantie: 2 ani

-          ECE-R44/04 din data de 23 Iunie 2005. Pentru a constata daca un scaun auto este omologat, puteti verifica daca are eticheta de omologare aplicata pe scaun.

-          producatorul isi rezerva dreptul de a aduce imbunatatiri modelelor proprii, fara a anunta aceste modificari in prealabil.