Descrierea produsului

Semintele De Chia - au proprietati nutritive exceptionale, avand un aport important pentru organism.

Semintele de chia au in compozitie o mare parte din nutrientii necesari celor care au renuntat sa mai consume carne si sa gateasca la foc.

Cei care consuma mancare raw-food cunosc proprietatile si beneficiile pe care le aduc aceste seminte.

Datorita compozitiei lor, semintele de chia sunt apreciate pentru : acizii grasi omega 3 care ajuta la reducerea inflamatiilor si scad riscul aparitiei unor boli cronice, cum ar fi cele de inima sau artitra.

De asemenea, regleaza nivelul zaharului din sange si insulina, ajutand la slabit. O sursa foarte cunoscuta de omega-3 este somonul, insa chia este de 8 ori mai bogata in omega-3 decat acesta si in acelasi timp are colesterolul zero. proteinele vegetale - se pare ca semintele de chia contin un procent de 20% de proteine si aminoacizi esentiali. calciu si fier - doua minerale extrem de importante pentru raw-vegani.

Procentul de calciu este de 5 ori mai mare decat in laptele integral iar fierul de 3 ori mai mare decat in spanac. antioxidanti - Chia depaseste cu 30% afinele prin procentul de antioxidanti pe care ii contine.

Acestia incetinesc procesul de imbatranire al organismului, prin neutralizarea radicalilor liberi produsi de catre celule.

Cum se consuma semintele de chia?

Semintele de chia au un gust usor de nuca, sunt usor de mestecat si de digerat. Inainte insa de a folosi semintele de chia se inmoaie putin in apa si se expandeaza foarte mult. la salate.

Poti adauga semintele de chia direct in salata (ti-ar trebui cam un pumn de seminte la o salata) sau le poti integra in diferite sosuri si dressinguri. 

O combinatie de seminte de chia si legume variate iti va furniza nutrientii necesari unei diete echilibrate. in smoothie-uri. Macina semintele de chia cu ajutorul unei masini pentru cafea sau cu blenderul si adauga-le in sucul de fructe.

Semintele de chia sunt se potrivesc grozav cu tot felul de ingrediente: soia, lapte, fructe de padure congelate, gel aloe vera, iaurt, paine. in prajituri, budinci, sosuri - amestecati  o lingurita de seminte de chia cu un sfert de cana de apa. Veti  obtine un gel care seamana la consistenta cu oul, pe care il veti putea adauga in compozitia prajiturilor, budincilor, sosurilor.

Prin inmuiere se expandeaza foarte mult, ajungand sa fie pana la de zece ori mai mari decat dimensiunea initiala. in clatite - amestecati-le cu faina, lapte si oua pentru a pregati compozitia de clatite.

Produs 100% natural, fara aditivi sau conservanti.

Seminte de Chia 300 g Solaris

Ne pare rau,acest produs nu mai face parte din oferta noastra