Descriere si specificatii

Varsta: 3-7 ani
Pentru: Baieti si Fetite
O poveste despre copii si bunici, despre tinerete si batranete si despre cum trecerea uneori nemiloasa a timpului peste cei dragi nu ne poate împiedica sa-i iubim.
 
E o duminica însorita. Clémentine o petrece la Bunica, alaturi de parintii sai. Însa fetita se cam plictiseste.
Cat poti sa-i asculti pe Mama si Tata povestind aceleasi întamplari din vacanta?
Nici Bunica nu pare prea atenta, e cu gandurile în alta parte si mai are si tot felul de frunze si crengute agatate de haine si prin par.
Pe unde-o fi umblat? Prin gradina? Clémentine porneste în explorare si descopera o poarta catre o lume extraordinara.
De acum, va împartasi cu Bunica aceasta minunata descoperire.
 
E imposibil sa nu fii cucerit de fantezia neîngradita a povestii, asa cum numai copilaria poate fi: Clémentine si baietelul din carte zboara în înaltul cerului purtati de aripi facute din crengi, înoata într-un lac care devine un ocean cu pesti si balene, strabat un crang care se transforma într-o jungla cu tigri si pasari colorate. si nu poti sa nu zambesti cand vezi în casa unei bunici-vulpe fotografii duioase cu nepoti sau poze din tinerete, de la nunta.
Dar si un tablou cu un iepure (frumos sau delicios?…) — care o fi povestea lui? 
 
„Duminica“ este si o poveste despre copilarie si puterea imaginatiei.
Oare Clémentine, fetita-vulpe, e cea care îsi imagineaza o lume neobisnuita, cea a oamenilor, sau baietelul care se joaca în gradina e cel care îsi închipuie un taram fantastic în care vulpile se poarta ca noi, au haine, case si merg cu masina în vizita?
Nu stim.
 
E vorba si despre parinti în aceasta carte al carei realism psihologic e unul dintre merite. Cei ai lui Clémentine par cicalitori si enervanti.
Dar chiar asa o fi? Poate le e greu. Ei stiu ca Bunica are unele probleme, ca batranetea vine la pachet cu lucruri carora uneori e dificil sa le faci fata.
Însa nu cumva sunt înca prea tineri pentru a sti cum sa reactioneze si sa explice copilului lor ce se întampla? Nimeni nu le stie pe toate.
O poveste despre batranete de citit împreuna cu Clémentine le-ar prinde si lor bine.
 
 
Fleur Oury este o tanara autoare din Marsilia, Franta.
Foarte atenta la detalii, cu umor si o fina intuitie a psihologiei personajelor, a devenit cunoscuta datorita cartilor sale de povesti pentru copii despre viata lor de zi cu zi.
Tehnica pe care o foloseste este cea a creioanelor colorate. Tabloul cu iepurele din „Duminica“ este o aluzie amuzanta la o bine-cunoscuta pictura de Albrecht Dürer (Der Feldhase, 1502, în prezent la muzeul Albertina, Viena).
Review-uri
Fii primul care evalueaza acest produs
Ai cumparat sau utilizat acest produs? Adauga un review
Intrebari si raspunsuri
Ai nelamuriri legate de produs?
Fii primul care pune o intrebare legata de acest produs

Iti oferim discount cadou!

Adauga-l in contul tau si vei beneficia de reducere din pretul afisat!