Descrierea produsului

Monumentul si istoria sa Stonehenge este alcatuita din blocuri mari de piatra distribuite in patru cercuri concentrice. Exteriorul de treizeci de metri in diametru este format din pietre dreptunghiulare de gresie care initial au fost incoronate de captuseli de asemenea din piatra fiind astazi doar sapte in loc.

In interiorul acestui rand exterior se afla un alt cerc de blocuri mai mici de gresie albastra. Aceasta cuprinde o structura in forma de potcoava construita din pietre de gresie de aceeasi culoare. In interiorul sau ramane o placa de gresie micaceos cunoscuta sub numele de Altarul .

Intregul complex este inconjurat de un sant circular care are o diametru de 104 m. In acest spatiu exista o terasa cu 56 de gropi cunoscute sub numele de gauri Aubrey . Este compus dintr un cerc mare de megalite mari a carui constructie dateaza in jurul anului 2500 i.Hr. C.

Cercul nisipului care inconjoara megalitele este considerat cea mai veche parte a monumentului datand din jurul anului 3100 i.Hr. C. La inceput a fost un monument circular de caracter ritual inconjurat de o panta si un sant intr un mod similar cu multe altele situate in sudul Angliei. In cele din urma monumentul a preluat aspectul actual pentru care au fost transportate 32 de blocuri de gresie din Muntii Preseli in sud vestul Tarii Galilor iar piatra Altarului a fost adusa dintr o regiune in apropiere de Milford Haven. Stonehenge facea parte dintr un complex mare care cuprindea cercuri de piatra si lemn si cai de ceremonie.

Excavatiile realizate de proiectul Stonehenge Riverside ne au permis sa gasim foarte aproape de Stonehenge o asezare de aproximativ o mie de case. Conform dovezilor gasite aceste case au fost folosite doar cateva zile pe an si nu era un sat locuit permanent. Scopul constructiei acestui mare monument este necunoscut dar se presupune ca este folosit ca un templu religios monument funerar sau observator astronomic care a servit la prezicerea anotimpurilor.

La solstitiul de vara soarele a trecut chiar pe axa constructiei ceea ce sugereaza ca constructorii aveau cunostinte despre astronomie. Au fost gasite 240 de inmormantari ale ramasitelor umane incinerate anterior datate intre anii 3030 si 2340 a. C.

Avand in vedere numarul mic de inmormantari pe o perioada atat de lunga se estimeaza ca nu este un cimitir pentru majoritatea celor morti ci pentru anumiti oameni alesi. Pentru paganii piatra era simbolul etern a servit pentru a marca sau a delimita punctele energetice pamantesti (telurice) si la casa spiritelor elementare. Deci Stonehenge ar fi putut fi folosit in ceremoniile religioase de cult pentru morti si viata. Stonehenge a fost unul dintre nominalizatii la concursul

Cele sapte minuni ale lumii insa nu a fost ales.

Achizitionati setul si bucurati va de proiectul dumneavoastra alaturi de cei dragi!