Produse
0

Descrierea produsului

Scaunul auto Exo cu sistem Isofix este un scaun revolutionar fiind primul scaun auto pentru copii din lume prevazut cu un sistem Isofix care reduce forta G în caz de impact. Acest lucru se datoreaza revolutionarului sistem pneumatic de abosortie al socului in caz de impact,fiind capabil sa reduca forta unei lovituri cu pana la 8G,in comparatie cu scaunele conventionale.

Pistonul pneumatic este doar unul din cele patru sisteme patentate de catre Jane,care tin de siguranta copiilor în timpul transportului. Exo Isofix încorporeaza de asemenea,un Sistem Electronic de Avertizare (pentru detectarea instalarii în mod corect a scaunului auto în sistemul ISOFIX al masinii),un Sistem de Tensionare al Hamului de Siguranta (pentru reducerea miscarii în scaun) si un Sistem Automat de Ajustare al Hamului de Siguranta (care sincronizeaza în mod automat ajustarea hamului si a pernutei pentru cap pentru prevenirea miscarii frontale necontrolate a copilului).


Scaunul auto Exo Isofix include 4 sisteme patentate de catre Jane:
1. Sistem pneumatic de absortie in caz de impact. Exo este prevazut in partea inferioara a sezutului cu un piston pneumatic care abroarbe energia in cazul unui impact,fapt care reduce decelerarea cu pana la 8G in comparatie cu sistemele Isofix traditionale. Prin urmare,pistonul absoarbe o cantitate mare de energie generata de un posibil impact al autovehicolului ducand la reducerea si amortizarea socului.
Acest sistem exclusiv a fost dezvoltat si patentat de catre Jane si este regasit numai pe scaunul auto Exo,ceea ce face ca acest scaun auto sa fie considerat ca fiind cel mai sigur din grupa sa.
2. Dispozitiv electronic de detectare al sistemului ISOFIX. Intrucat sistemul ISOFIX ofera protectie marita fata de scaunele de masina fara acest sistem,este foarte importanta montarea scaunelor cu ISOFIX in mod correct in sistemul autovehicolului Dvs. Acesta este motivul pentru care Exo este prevazut cu un sistem electronic care detecteaza daca scaunul este corect fixat in sistemul ISOFIX,fiind prevazut cu avertizare sonora si vizuala. Dispozitivul se activeaza automat in momentul in care se conecteaza la sistemul ISOFIX al autovehicolului Dvs,dar permite in acelasi timp sa se verifice starea scaunului si dupa montare,prin simpla apasare a butonului de testare.
3. Reglarea in mod sincronizat a hamului de siguranta si a pernutei pentru cap. Exo Isofix este prevazut cu un sistem exclusiv care permite ajustarea in mod sigur si intuitiv a hamului de siguranta,oferind copilului siguranta maxima. Concret,acest sistem permite ajustarea hamului de siguranta doar prin simpla miscare in sus sau in jos,a pernutei pentru cap din dotarea scaunului oferind copilului mai mult spatiu de miscare.
4. Reglarea hamului de siguranta la nivel abdominal. Acest sistem permite ajustarea hamului de siguranta ca urmare a miscarii hamului de la nivelul abdominal,spre deosebire de sistemul general intalnit la alte scaune auto care ajusteaza hamul de siguranta ca urmare a miscarii celor doua bretele de la nivelul umerilor. Prin implementarea acestui sistem,se reduce miscarea copilului in scaun oferindu-i in acelasi timp tot confortul de care are nevoie.

A primit numeroase distinctii din partea organizatiilor internationale de profil,obtinand printre altele,4 stele la EuroTest in anul 2010. In fiecare an EuroTest verifica sistemele scaunelor auto pentru copii existente pe piata,testele acestea fiind mult mai riguroase decat testele de omologare traditionale si reglementarile Europene. In acelasi timp,Exo Isofix a obtinut calificative bune sau foarte bune din partea Stiftung Warentest,ADAC,ÖAMTC-TEST,RACC,samd.

Jane a investit in propriul centru de cercetari privind impactul,astfel ca are posibilitatea sa creeze scaune auto care sa corespunda si celor mai stricte cerinte. Acest centru de testare este unicul centru privatdin Europa de acest fel. Dupa ce sunt testate in propriul laborator,scaunele auto sunt trimise la diferite centre de testare din Europa,pentru omologare : in Olanda la TNO Automotive Laboratories,in Spania la IDIADA sau in Germania la ADAC.

Caracteristici generale scaun auto copii Exo Isofix:
Exo cu Isofix este recomandat copiilor cu greutatea intre 9 kg si 18,respectiv de la aproximativ 1 an si pana la 4 ani.
Protectie maxima in caz de impact. Este prevazut pe interior cu material absorbant in caz de impact.
Hamuri care pastreaza copilul ferm in scaun deoarece nu lasa corpul sa alunece,oferind in acelasi timp confort total si protectie sporita. Hamuri de siguranta cu prindere in 5 puncte. Hamurile sunt realizate din material moale,placut la atingere si se ajusteaza automat pe inaltime,in functie de reglarea tetierei.
Sistemul de strangere al hamurilor de siguranta utilizeaza hamurile abdominale (sistem patentat). Ajustarea la scaunele auto traditionale se efectua utilizand hamurile care trec peste umarul copilului in timp ce acest model utilizeaza sistemul patentat al ajustarii hamurilor abdominale.
Husa este realizata din materiale textile de cea mai buna calitate,fiind o combinatie intre poliester si bumbac astfel incat sa lase pielea copilului sa respire si in acelasi timp sa fie usor lavabila. Materialul textil matlasat poate fi inlaturat pentru a fi spalat .
Permite ajustarea hamului de siguranta doar prin simpla miscare in sus sau in jos,a pernutei pentru cap din dotarea scaunului oferind copilului mai mult spatiu de miscare (sistem patentat).
Sistem de circulare a aerului pentru a evita pe cat posibil transpirarea copilului in timpul utilizaii scaunului.
Include un sistem electronic care detecteaza daca scaunul este corect prins in sistemul ISOFIX al masinii. Semnalele sunt atat vizuale cat si auditive (sistem patentat).
Spatar reglabil in 3 pozitii diferite
Se poate fixa in masina in sistemul Isofix al masinii sau cu centura de siguranta a autovehicolului cu prindere in 3 puncte.
Scaunul este prevazut cu al treilea punct de prindere in masina de plafon/podea (Top Tether),pentru prevenirea rotirii scaunului in caz de impact.
Poate fi instalat in orice tip de masina datorita sistemului Isofix Universal. Sistemul Isofix care fixeaza scaunul de bancheta masinii,include un piston pneumatic care permite scaunului sa fie foarte usor conectat la sistemul Isofix (sistem patentat) al masinii si in acelasi timp,ofera confort maxim datorita efectului de absorbire al socurilor.
Include un sistem de ajustare automata a lungimii barelor metalice care se fixeaza de sistemul ISOFIX al masinii. Atunci cand scaunul auto este lasat pe spate,fapt care duce la departarea sa de spatarul banchetei,sistemul ajusteaza automat barele metalice.
Materialul din care este realizata baza scaunului auto protejeaza tapiseria masinii Dvs
Ofera confort sporit copilului in timp ce acesta se odihneste.
Optional se poate achizitiona bratul suplimentar pentru blocarea scaunului in podeaua masinii (impotriva rotirii scaunului in caz de impact).
Caracteristici tehnice scaun auto copii Exo Isofix:
Pentru grupa de varsta 1 (9 - 18 kg)
Prevazut cu sistem Isofix Universal
Spatar reglabil: 3 pozitii
Tetiera reglabila: 3 pozitii
Garantie: 2 ani
Scaun auto omologat conform standardului de siguranta European ECE R44/04. Pentru a constata daca un landou este omologat,puteti verifica daca are eticheta de omologare.