Descrierea produsului

E40 este un sistem educativ complet care combina principii STEM– (Stiinta, Tehnologie, Inginerie & Matematica) si elemente de robotica, conceput si creat special pentru cadre didactice, din gama Engino Education!

Setul educativ STEM si Robotica Produino este special conceput pentru elevii de gimnaziu si de liceu cu varste de peste 14 ani, si chiar pentru adultii pasionati de robotica.

Setul educativ E40 STEM și Robotică Produino acoperă eficient temele de bază STEM, combinate cu elemente de robotică și programare. Setul E40 poate fi programat de noul controler avansat Produino, cu conectivitate wireless prin Bluetooth și WiFi, un port USB, un ecran cu șase butoane de programare si un acumulator reîncărcabil. De asemena setul include un senzor tactil, un senzor de culoare, senzori infraroșu, un senzor ultrasonic, o busolă/magnetometru, 2 motoare de curent continuu și un servomotor! Inovația Produino constă în „creierul” acestui produs, care încorporează platforma „open source” Arduino, permițând folosirea de senzori diferiți, plăci de extensie și chiar software de programare.  Engino a dezvoltat software-ul KEIRO, care permite comunicarea și programarea unei varietăți de roboți, oferind multiple metode de programare în funcție de nevoile și capacitățile utilizatorului. Platforma Engino KEIRO este concepută special pentru tinerii studenți și ia în considerare cele mai moderne principii pedagogice ale învățării TIC și STEM. Software-ul KEIRO™ este ușor de utilizat si oferă un mediu prietenos pentru programare și codificare, prin tragere și plasare de blocuri, precum și  programare în C++. Programul poate rula pe tablete Android și iOS, sisteme Mac, Windows și chiar Linux!